Life Quality Project Srbija

Istorija IRECA metode

 

IRECA je skraćenica od Istituto di Ricerca Sull´Energia Cosmica Applicata (Institut za istraživanje primenjene kosmičke energije) sa sedištem u Rimu, Italija. Predsednik IRECA je dr Natale Finocchiaro.

IRECA ima mnogo saradnika, kao što su istraživači, lekari i terapeuti koji istražuju upotrebu kosmičke energije. Ovaj istraživački rad započeo je radom učitelja Farida al Afuva al Fataha. On je radio na ovoj metodi kako da koristi kosmičku energiju u terapeutske svrhe početkom 19. veka u Anadoliji. Različiti izvori ukazuju da ova tradicija potiče iz vremena koje seže do izgradnje piramida.

Sa Irecom učimo da budemo kanali kosmičke energije za prenos energije, aktiviramo energetske centre i koristimo ovu tehniku da poboljšamo svoje zdravlje i zdravlje drugih.

Teorijsko-praktične radionice će vas naučiti kako da koristite energetske centre tela za unapređenje zdravlja i blagostanja.

IRECA metoda (koju je razvio Italijanski Institut za primenjena istraživanja kosmičke energije) je veoma stara tehnika koja je prilagođena kako bi bila jednostavna i delotvorna u ovim vremenima velikih promena u ljudskoj evoluciji. Koristi se za balansiranje energetskih centara, što dovodi do optimalnog zdravlja i blagostanja. Praksa Ireke uključuje učenje korišćenja namere i pažnje koji će nas dovesti u Prisutnost, sa stavom bez mešanja da bi se olakšale energetske promene u umu i telu, obično u terapeutske i/ili svrhe poboljšanja performansi.

Pomaže nam da dostignemo više stanje svesti i poboljšamo kvalitet života.

To je tehnika koja će biti progresivna harmonizacija, iako koristi poznati operativni okvir energetskih centara i prenosa energije, zajednički mnogim drugim tradicionalnim sistemima i tehnikama.

To je metoda koja ima svoje karakteristike. Naučićemo nove koncepte i onda ih primeniti zdravim razumom.

Zamislićemo Ireku kao put koji napreduje ka Srcu, ka našoj unutrašnjosti, da zaista znamo ko smo i kako možemo da poboljšamo i pomognemo sebi (sebi) i drugima da se probudimo.

Učimo pomoću instrumenta koji imamo od trenutka kada smo rođeni do smrti, našeg sopstvenog tela.